Avtor: Čoksi

Čokoladna potica

Recept za čokoladno potico, ki zahteva nekoliko več kuharskih spretnosti.

avtor: Čoksi

zahtevnost:

ocena: 1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
natisni komentarji št. ogledov: 9353

Sestavine:

Sestavine za »kvasec«

  • 4dag kvasa
  • 2 žlici mleka
  • Žlička sladkorja

Sestavine za testo

  • 60 dag moke
  • 3 rumenjaki
  • 10dag masla
  • 10dag sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 2,5dl mleka
  • Ščepec soli

Sestavine za nadev

  • 20dag masla
  • 4 rumenjaki
  • 20dag sladkorja
  • 25dag jedilne čokolade
  • 8dag piškotnih drobtin
  • 4 beljaki
osebe: 8 | čas: 1,5 ure

Recept:

  • V skledo nalijte 2 žlici mlačnega mleka, dodajte žličko sladkorja in kvas. Pustite vzhajati. V drugi posodi dobro premešajte sladkor, mlačno mleko, rum in zmehčano maslo. Premešajte in nato dodajte še rumenjake.
  • Moko stresite v skledo posebej, dodajte vzhajani kvas in zalijte z jajčno mešanico iz druge posode. Zamesite testo, ga pokrijte in pustite, da vzhaja.
  • Medtem pripravite nadev. Penasto umešajte maslo, dodajte sladkor in rumenjake. Čokolado razlomite na majhne koščke in jo stopite nad vodno kopeljo. Mešajte, dokler ni čisto gladka in tekoča.
  • Nato stepite beljake v čvrst sneg. Čokolado in sneg nežno vmešajte v jajčno zmes. Primešajte še piškotne drobtine.
  • Vzhajano testo razvaljajte in premažite z nadevom. Zvijte in položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Pecite na 150 stopinjah, približno 50 minut. Okrasite s kakavom v prahu ali s sladkorjem v prahu. Servirajte ohlajeno.

Napišite svoje mnenje:

Ustvari čokolado
Cokoladni blog - blog.cokolade.si
Rešimo Zemljo! Je edini planet s čokolado.